Ättiksströmming

9YDXkwkWfTrCUeAXyb-D5W_S2hg8PmCi-Upyfwt2MvA

Blev det stekt strömming över passar det utmärkt att lägga in. Gott på knäckemacka på stående fot eller varför inte som förrätt med en liten nykokt potatis, ett glas öl och en snaps!

Koka en lag 1 del ättikssprit, 2 delar socker och 3 delar vatten, tillsätt några grovt krossade krydd- och vitpepparkorn och ett par lagerblad. Ställ att svalna. Varva de stekta strömmingsflundrorna med nyskuren rödlök och häll lagen över. Svalna av och ställ sedan kallt under lock eller plast så inte doften av inläggningen sätter sig i resten av grejerna i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.