Pernodgravad gösfilé i purjolöksaska med sötpotatis- och pasternackskräm samt rökt majonnäs.

img_2198

Skulle göra middag till jaktlaget i söndags, har alltid middag före älgjaktspremiären! Det här blev en riktigt uppskattad förrätt! Hade frysta gösfiléer från Ängsö som jag tinade och gned in med en salt- och sockerblandning för gravning och lade i form med plast över i kylen. Vände filéerna några gånger under det närmaste dygnet. Hällde över en knapp dl Pernod och blandade om och vände ned filéerna och lät ligga ytterligare ett dygn i kylen där jag gjorde lika som tidigare, dvs lade plastfolie över och vände runt filéerna några gånger i vätskan.

Tog upp filéerna och torkade av med hushållspapper. Hade kört det gröna på skuren purjolök i 160 graders ugn på folie tills den blev svart och genomtorkad. Lät kallna innan jag finfördelade i mixer. Vände runt de gravade gösfiléerna i den finfördelade purjolöksaskan. Skar upp i tunna skivor på skrå och serverade med en kräm på sötpotatis och palsternacka som jag mixat med smör, crème fraîche, salt och vitpeppar. Toppade sedan med små klickar av rökt majonnäs och lade babyspenat runt fisken. Här på bilden saknas sötpotatis- och palsternackskrämen. Tog bilden vid ett senare tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.