Risotto med Karl Johansvamp och marinerade kycklinglårfléer

img_2162

Ikväll blev det risotto med Karl Johansvamp. Fräste en hackad lök, en vitlöksklyfta i skivor i olja så det mjuknade. Tillsatte Arborioris och spädde med buljong och rörde riset med en träslev medan jag successivt spädde med mera buljong och sist tillsatte jag smörstekta skurna Karl Johansvamp, en klick smör och riven Västerbottenost.

Hade marinerat kycklinglårfiléer i vitt vin, fisksås, sesamolja, hackad lök, chili och stjälkselleri. Kokade sedan kycklingen i marinaden och tillsatte strimlad bacon.

Serverade risotton med kycklingen och bacon, ett par tomatklyftor och lite sallad. Vinner väl inte någon skönhetstävling, men gott blev det allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.