Kokt rimmad fläsklägg med potatis- och rotfruktsmos

img_2154

Rotfrukternas tid är nu, både billiga och läckra! Köpte en bit ben-och svålfri rimmad fläsklägg som jag kokade med lök, kryddor och en nypa salt i ett par timmar, lät den sedan svalna i kokspadet. Kokade potatis, kålrot och palsternacka (eller ta andra blandade rotfrukter du har hemma) i en del av kokspadet från fläskläggen. Mosade sedan rotfrukterna och spädde med lite kokspad, en klick smör, salt och nymalen vitpeppar.

Serverade den uppvärmda fläskläggen i skivor till moset med ett par skedar kokspad och en klick senap. Lite babyspenat och tomatskivor fräschar ju upp den här goda höstmaten, funkade trots att det var nästan 20 grader varmt idag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.