Att ta till vara rester är ett signum för mig och min matlagning. Den här gången var det skinksteken från i söndags som fick vara huvudingrediensen. Att det blev pizza var min gode vän Lasse P som inspirerade till eftersom han berättade att han skulle göra pizza kvällen innan.
Jag gjorde en vanlig pizzadeg som fick jäsa någon timme innan jag bakade ut den till en stor pizza som lagom fick rum på ugnsplåten. Bredde ut krossade tomater från burk på hela botten, lade på några minitomater som jag delat på hälften och slutligen riven ost av den sort du har hemma. Jag hade en liten bit cheddarost som jag rev på det grova. Sedan in i ugnen och grädda i så varm ugn som möjligt.
Kokade en lite hetare sås på krossade tomater (resten av burken), sambal oelek efter behag, lök, lite salt, svartpeppar från kvarn och sist en liten skvätt balsamvinäger och en nypa socker.
Skivade de färdigstekta/kokta köttresterna så tunnt det var möjligt, stekte dessa hastigt i olivolja och kryddade med salt och peppar samt spiskummin, ställde sedan år sidan och höll varmt.
Serverade pizzan med de stekta köttresterna, något grönt och ev. lite rå lök ovanpå, den heta såsen och en mildare gräddfil eller creme fraiche med lite spiskummin på toppen.