Sprödbakad torskfilé med dansk remouladsås.

IMG_2050

På önskemål från Lisa, vårt yngsta barnbarn som kom på besök idag, blev det ”hempanerad” fisk med remouladsås. Sagt och gjort blev det inhandling av färsk torskfilé på förmiddagen. Sen kompade vi i köket och gjorde först en riktigt god dansk remouladsås, dvs vi kryddade upp den med curry. Annars var det en vanlig remoulad med en del majonnäs, en del crème fraîche,  ca två delar ”bostongurka” och ett par tsk kapris. Ett par varv med pepparkvarnen förstås.

Byxade torskfileerna så de blev benfria och skar i jämnstora portionsbitar, dvs vissa bitar får man vika dubbelt så att de blir lika tjocka som ryggbitarna. Saltade och pepprade på båda sidor, vände i mjöl, doppade sedan i uppvispat ägg och vände i Panko (asiatisk ströbröd) så det blir extra spröda och krispiga. Stekte i smörolja till gyllenbrun färg på båda sidor och att bitarna blev genomstekta.

Serverade den nystekta fisken med kokt potatis, remouladsåsen, babyspenat och lite vitkålssallad, den med salt, citron och dill som jag berättat om tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.