Asiatiskt ytterlår av hjortkalv

IMG_2046

Undrar om man kan gå ner i vikt genom att bara äta med pinnar? Ikväll gör jag i alla fall ett försök. En bit ytterlår av hjortkalv tänkte jag skulle funka att göra asiatiskt av. Skar så tunna skivor jag kunde, wokade i olja med en sked Sambal Oelek. Saltade och vred ett par varv med svartpepparkvarnen. Lade över på en tallrik och wokade en rödlök i smala klyftor, purjolök i bitar, tärningar av gul squash och riven vitlök. Smaksatte med fisksås och hällde tillbaka köttet i woken för en snabb uppvärmning. tillsammans med en msk sesamolja.

Serverade de wokade med kokt jasminris, några tomatklyftor och lite rostade sesamfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.