Squashbiffar med vitkålssallad och basilikasås

IMG_2020

Efter dagens skörd av både gul och grön squash från kökslandet var ju ett vegetariskt middagsalternativ inte så långt borta. Tjuvkikade på recept på nätet och hittade lite idéer där. Rev grön och gul squash på den grova sidan på rivjärnet. Tillsatte salt och nymald svartpeppar, en riven vitlöksklyfta, ett ägg och rörde om ordentligt. Kompletterade sedan med ett par msk potatismjöl och majsmjöl som jag rörde ned tills konsistensen blev som en riktigt tjock våffelsmet. Toppade smeten med riven lagrad ost. Stekte sedan biffar/plättar genom att klicka ned smet i varm panna med olja. Stekte sedan så de fick ordentlig färg på båda sidor och blev genomstekta.

Serverade de nystekta squashbiffarna med en sås som jag gjorde av majonnäs, crème fraîche, salt och peppar samt finhackad basilika. Bjöd också min gamla vitkålssallad till och ett par tomatklyftor. Toppade med färsk körvel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.