Fläskfärsrullader med ratatouille

IMG_2013

Shoppade fläskfärs till extrapris idag. Tillsammans med en härlig grönsaksröra, eller ratatouille som det heter på franska, blev det en behagligt mättande middag till kvällen.

Blandade färsen med salt, nymalen svartpeppar, ett ägg och rester av några baguettbitar från helgen mixade med gräddmjölk. Tryckte ut lämpligt stora plattor av färsen på ett bakplåtspapper, lade en bit rökt sidfläsk på varje och smetade lite fransk osötad senap ovanpå. Rullade sedan ihop och ”stängde” rulladerna runt om. Stekte i smörolja så de fick lite färg runtom. Lade över i ugnsform och lät steka färdiga i 150 graders ugn.

Skördade grön och gul squash som jag skar i tärningar. Tärnade också en färsk lök och tunna skivor av en vitlöksklyfta. Stekte grönsakerna och löken i smörolja, kryddade med salt, blandad peppar från kvarn samt torkad timjan. Sist tillsatte jag två tomater i tärningar som fick sjuda med de sista fem minuterna. Smakade av med några droppar vit balsamvinäger.

Serverade grönsaksröran med rulladerna och lite färsk körvel på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.