Grillad och långbakad oxbringa med ben och potatis- och sellerikompott!

IMG_1993

Hade beställt oxbringa med ben från Carlströms för någon månad sedan. fick den kapad i både korta och längre bitar och frös sedan in för framtida bruk. Nu var det dags, tinade upp ett par kortsågade bitar. Masserade in en rubb som jag blandat ihop enligt recept för nötkött från en BBQ-bok. Grillade på direkt värme så det blev bra färg runtom och lade sedan över i folie och bakade i ugn på 135 grader i ca 4 timmar. Tog ut köttet och öppnade fotlien, skedade över glaze som jag kokat ihop tidigare (gjord på chilisås, äppelmos, soja, socker, Liquid Smoke, fransk senap och en skvätt Worcestershiresås) och ställde sedan inpå eftervärme i ugnen.

Serverade ett par ben av bringan på varje talltik tillsammans med en potatis- och sellerikompott, ett par tomatklyftor och tunnhyvlad blomkål och några mangoldblad på toppen. Blev riktigt smarrigt om jag får säga det själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.