Gryta på torsk och grönsaker med dill, ägg och ansjovis

IMG_1867

Ser kanske inte särskilt vackert ut på tallriken men var jättegott. Hade lite torskfilé i frysen som jag tinade upp, skar i bitar och saltade på och lade att dra i kylen någon timme. Kokade ett par ägg i 10 minuter, spolade av i kallt vatten och lade sedan åt sidan.

Skar en bit gurka i två halvor på längden, skrapade ur kärnorna med en sked och kar sedan i halvcentimeters halvmånar. Skar skivor av en bit purjolök och hyvlade tunna skivor av fänkål och bitar av det vita på några Pak Choiblad.

Smälte smör i en kastrull och lade ned fiskbitarna att sjuda i smöret någon minut och vände runt. Lyfte ut fisken och lade på ett fat. Fräste de skivade grönsakerna i smöret som var kvar i kastrullen, tillsatte ett par ansjovisfiléer istället för salt och kramade saften ut en halv limefrukt, lade sedan över fisken, hackade ägg och en halv näve skuren dill och några ansjovisfiléer på toppen och lät sjuda färdigt under lock.

Serverade grytan i djupa tallrikar med det gröna av Pak Choisalladsbladen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.