Pinchos, tapas eller smörgåsbord

IMG_1803

Kärt barn har många namn som det sägs. Det här var i alla fall vad vi smaskade i oss igår kväll. Hade köpt en nybakad surdegsbaguette, serverade ett par skivor av baguetten med räkor och en klick majonnäs på och ett par andra med skinka och saltgurka på. På rester av torsdagens pocherade hälleflundran hade jag vänt ned bitar av fisken i en blandning av ett par skedar majonnäs, lite crème fraîche, salt, nymalen svartpeppar och hackad dill som jag serverade i små portionsskålar. Därutöver gjorde jag en sötsur salsa med passerade tomater som bas och smaksatt med finhackad lök, vitlök, socker, vinäger och salt där jag också vände ned skurna lätt stekta tärningar av gul zucchini och stjälkselleri. Salsan serverade jag ljummen tillsammans med små färsbiffar som jag blandat av nötfärs, ägg, salt och nymalen svartpeppar samt finskurna syrade grönsaker. Lindade bacon runt varje färsbiff och lade sedan i muffinsformar och ugnsbakade på 220 grader i ca 30 minuter.

En flaska Châteauneuf-du-Pape från 2007 satt inte heller fel i sammanhanget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.