Pasta i sås med Karljohansvamp och svart vitlök

IMG_1797

Har gjort en ny bekantskap, nämligen svart vitlök. Det är vanlig vitlök som är fermenterad, dvs jäst i låg värme under en längre tid. Smaken är helt annorlunda en vanlig vitlök, en söt, mild och aromatisk ton vitlök.

Skalade och mosade 3 svarta vitlöksklyftor med en gaffel och spädde med en gnutta vatten. Stekte finhackad schalottenlök och skivad Karljohansvamp i smörolja (jag använde torkad svamp som fått ligga i vatten en stund och sedan kramade jag ur den innan stekningen), tillsatte grädde och den svarta vitlöksröran och smakade av med salt och nymalen svartpeppar.

Kokade den fina pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hällde av vattnet och vände sedan ned pastan i såsen och serverade med finriven parmesanost och några rivna basilikablad. Den här vegetariska rätten kan serveras som lunchrätt, mellanrätt eller varmrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.