Kålpudding

TWDE3pdLrc6Lq1oZrpVavIB69xSphH4nkMk17lK7Efo

Den andra hälften av nötfärsen fick bli en liten kålpudding, hade nämligen ett litet spetskålhuvud låg i kylen sedan ett par veckor tillbaka. Det ska egentligen vara fläskfärs eller möjligen blandsfärs till kålpudding men jag tänkte att det kan jag kompensera med att ha grädde i färsen istället för mjölk så blir den inte torr. Jag blandade alltså färsen med riktig grädde, använder aldrig annan grädde, salt och vitpeppar från kvarn och sedan kryddade jag upp färsen med ”Fyra kryddor” eller ”Epice Riche” som är en Tore Vretmankrydda som den gamle välkända kocken Nils-Emil lärt mig använda i kålpudding eller till kåldolmar. Det blir en jättegod smakbrytning.

Kålen stekte jag i smörolja, saltade och pepprade och ringlade över sirap som fick steka med till kålen sjunkit ihop ordentligt. Sedan lade jag ett lager kål i botten på en ugnssäker form, sedan färsen och överst ett lager kål igen. Gräddade i 200 graders ugn i ca 1 timme.

Kålpuddigen skall jag servera med kokt potatis, skyn som finns i formen och en rejäl sked med rårörda lingon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.