Kalvfärsrullader med svartkål, kokt potatis och gräddsås

IMG_1722

Jag använde kalvfärs av hjort, men jag är övertygad om att den här rätten går lika bra att laga av vanlig kalvfärs eller nötfärs. Redan efter lunch blandade jag in salt och lite nymalen svartpeppar i färsen och ställde den sedan i kylen tills det var dags att laga mat till kvällen.

Plattade ut pannbiffstora färsbiffar på ett fuktat bakplåtspapper, lade en bit rökt skinka och en ostbit på varje och rullade ihop. Stekte i smörolja och vände runt så rulladerna blev stekta runtom. Tog upp dem i en form medan jag gjorde en bottenredning i stekpannan och spädde med grädde och potatisvatten. Smakade av med en gnutta balsamvinäger, salt och svartpeppar och färgade med kolorit. Lade sedan tillbaka rulladerna i såsen och lät dem sjuda lätt tills de blev genomstekta.

Serverade rulladerna med såsen, stekta svartkålsblad, kokt potatis och syltade gröna tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.