Stekt rimmad torskrygg med potatisros och vitvinssås

IMG_1703

Skymtade förbi en filmsnutt på FB där man gjorde en ”potatisros” som jag måste prova. Kavlade ut och skar smördeg i ca 2,5 cm remsor som jag bredde med färskost och sedan täckte med tunnskivad potatis som lades omlott utmed hela remsan. Saltade sedan och vred något varv med vitpepparkvarnen över potatisen, rullade ihop remsan och lade i smord muffinsform, Duttade lite rapsolja över och gräddade i 190 graders ugn tills potatisen fått färg och blivit genomstekt.

Lade torskrygg i 5% saltlag i någon timme innan tillagning. Tog upp portionsbitarna och torkade av på hushållspapper. Stekte sedan i smörolja på båda sidor och öste sedan bitarna samtidigt med stekningen tills fisken knappt gått färdigt. Lät vila i pannan i ca 5 minuter.

Serverade den stekta fisken med potatisrosen på några färska babyspenatblad och en vitvinssås som jag gjorde med lite kycklingbuljong och hummerfond på flaska som bas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.