Hängmörad clubstek från grillen

IMG_1466

Clubstek är en bit av biffstocken med ben, en clubstek kan vara ”portionstjock” eller tjockare som jag valde den här gången när jag inte kunde motstå de 5 veckors hängmörade köttet på Carlströms som de påpassligt lockade med på deras facebooksida lagom till helgen.

Förberedde genom att ta fram köttet någon timma innan tillagning, putsade köttet och skar rent benet, smorde in det med olivolja och kryddade hyggligt generöst med hemgjort sellerisalt. Gjorde ett aromsmör genom att blanda rumsvarmt smör med finhackad rödlök, riven vitlök, salt, nymalen vitpeppar samt en skvätt worcestershiresås. Virade in smöret i plast och gjorde en rulle av den som sedan fick ligga i kylen tills det var dags att äta.

Skar bitar av persiljerot, morot och potatis, blandade med persilade och rapsolja, körde i 200 graders varmluftsugn. De sista 10 minuterna fick några halvtråkiga miniplommontomater gå med i ugnsformen efter det att jag delat dem.

Hade förberett fint glöd på grillen och körde köttet först direkt över glöden på båda sidor och sedan lite vid sidan av glöden under lock till en innertemperatur om ca 56-58 grader. Tog bort från grillen och lät vila under folie i ca 10 minuter.

Sedan var det bara upp med allt på en stor skärbräda, skiva köttet på snedden och avnjuta tillsammans med tillbehören noch en flaska god Amarone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.