Revbensspjäll – inte bara julmat!

XVIP7dZ4mHI2njK8JTKc1t4mE5SGx9TpZ7YYGgcjxxc

Nu har de närproducerade fläskköttet från Stäholms Säteri utanför Köping kommit i vår butik, Maxi ICA Erikslund. Köpte tjocka spjäll som jag kryddade med salt, peppar och lite ingefära och som sedan fick gå i ugnen i 135 grader ett par timmar. Sedan ökade jag på värmen i ugnen och körde igång varmluften, penslade köttet med en glaze av sirap, soja, vinbärsgelé och lite röd balsamvinäger. Satte in potatisen som jag skurit i klyftor, saltat och oljat in ordentligt. Tog ut spjällen ett par gånger till och penslade med glazen och tillsatte lite vatten i formen så det inte skulle bränna fast för mycket i botten.

Serverade spjällen uppskurna och nypenslade med glazen tillsammans med potatisklyftorna och så lite pepparsås (hade Erik Lallerstedts färdiga pepparsås – blev ni häpna nu?) och lite färsk gurka. Lördagsmiddag med en flaska franskt rödvin, inte illa alls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.