Spisbröd

IMG_1449

Så här kan man fördriva tillvaron en lördagseftermiddag, baka mjuka tunnbröd som jag gräddade på stekhällen i uteköket. Hittade ett recept på bloggen bakgladje.blogspot.se från en bloggkollega som heter Erika och är från Linköping. Här är hennes recept som funkade alldeles perfekt:

SPISBRÖD
16 st

75 g smör
11 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret. Arbeta snabbt ihop en slät deg.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka. Kavla med en kruskavel eller nagga kakan med en gaffel.

Stek bröden i en torr och het stekpappa tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en bakduk att svalna något. Serveras lite ljummna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.