En kyckling – flera möjligheter!

Köpte en liten färsk kyckling från Hagby Gård, bra kvalitet och närproducerad, vad mer kan man begära. Styckade kycklingen i delar – lår, vingar, bröst och skrov.

Kycklingbröst i dillsås

IMG_1423

Kokade skrovet i saltat vatten med pepparkorn, lagerblad, lite av det gröna på en purjolök under ca 30 minuter. Silade av buljongen i en skål och hällde sedan tillbaka den i kastrullen, reducerade buljongen något och lade sedan ned de två skinn- och benfria bröstbitarna som fick sjuda i 10 minuter. Tog upp brösten och hällde över buljongen i en skål och gjorde sedan en bottenredning med smör och vetemjöl och spädde med buljongen, smakade av med salt, nymald vitpeppar, vinäger, en nypa socker och rejält med finskuren dill. Skivade kycklingbrösten och lade ned i såsen så de värmdes upp ordentligt.

Serverade kycklingen i dillsåsen med kokt potatisar och morötter och ett par tomatklyftor.

 

Ugnsstekta kycklinglår och vingar med melonsallad

IMG_1424

Gjorde en egen kryddblandning av salt, svartpeppar, örtkryddor efter behag och mortlade senapsfrön. Gned in lår och vingar med kryddblandningen och lade i smord ugnsform och skedade över lite smörolja. Stekte i 200 graders varmluft i ugnen under ca 35-45 minuter (beroende på storleken på låren).

Serverade sedan de uppvärmda låren och vingarna på en grönsallad med vattenmelon, tomatklyftor och skivade purjolöksringar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.