Ugnsstekt kyckling med ris och gorgonzolasås (alt. ädelost)

IMG_1394

Jag hade bröstbitar kvar av en ugnsstekt kyckling i kylskåpet. Värmde brösten i ugnen och tog vara på stekskyn som var kvar i den nu något uppvärmda formen och ställde sedan tillbaka formen i ugnen så allt blev genomvarmt. Gjorde en bottenredning och spädde med skyn från formen, gräddmjölk och smaksatte sedan med gorgonzola efter önskad styrka (går bra med ädelost också, det blir ungefär samma smakeffekt som med gorgonzola).

Serverade det uppvärmda kycklingbrösten uppskurna i skivor med kokt ris och gorgonzolasåsen. Ett par tomatklyftor också, äter nästan tomater till all mat så här års när vi har tillgång till lokalproducerade d:o.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.