Kycklingbröst med stekt vitkål och kantarellpotatismos

IMG_1379

Gick ut i kantarellskogen en vända igår, dock inte med någon större framgång. Hittade bara så det blev en knapp näve att steka, får väl försöka en annan dag igen. Nu kommer det ju lite regn så det kanske sätter fart på tillväxten.

Delade kycklingbröst på längden, saltade och vred något varv med svartpepparkvarnen och stekte i smörolja tills de fick lite färg, lade över i ugnsform och ställde in på 80 graders varmhållning. Stekte de rensade kantarellerna och smaksatte med salt, peppar och en liten skvätt vit balsamvinäger, kokade potatis och mosade, tillsatte en klick Bregott, en skvätt varm mjölk, salt och nymald vitpeppar. Tillsatte sedan kantarellerna i moset och höll på värme. Stekte hastigt skuren färsk vitkål och kryddade med salt och vitpeppar och lite sirap.

Serverade de stekta bitarna av kycklingbröst med vitkålen och kantarellmoset. På tallrikarna hade jag också lagt tomatklyftor och snabbsaltad Västeråsgurka som jag hittade i min matbutik igår. De hade väl inte tagit åt sig av saltningen än men det smakade gott ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.