Sotad gösfilé, jordärtsskockspuré, syrad fänkåls- och gulbetssallad samt kokt Anya-potatis

IMG_1318

Tänkte man skulle variera sig lite när det gäller vår härliga Mälargös. Fick bli inspiration från Amerikanska södern, nämligen sotade filéer som fick sig en het omgång i stekpannan när de blivit kryddade med den här kryddmixen som jag plankat från ett recept i GP på nätet. Här är kryddmixen som du bara blandar efter det att du först mortlat timjan och oregano.

Kryddor till sotningen:
1 krm paprikapulver
2 krm salt
1 krm lökpulver
1 krm vitlökspulver
1/2 krm chilipulver
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm svartpeppar, finmald
1/2 krm stött timjan
1/2 krm stött oregano

Skivade fänkål och skalad gulbeta så tunt jag kunde på min mandolin. Gjorde en 1,23, lag (ättika, socker och vatten) som fänkåls- och gulbetsskivorna fick ett hastigt uppkok i, lät de sedan rinna av i ett durkslag ordentligt. Ställde sedan i kylskåpet så de avrunna grönsakerna blev kalla. Blandade lite crème fraîche med salt och nymalen svartpeppar som jag sedan vände ned de kalla och syrade grönsakerna.

Skalade och kokade några jordärtsskockor och en potatis i saltat vatten. Mosade med visp och kryddade med salt och vitpeppar och en klick Bregott.

Klappade in kryddmixen i gösfilébitarna. Baddade filéerna i lite rapsolja och stekte dem sedan i torr het panna på båda sidor så de blev sotade och lagom färdiga.

Serverade de sotade filébitarna med jordärtsskockspurén, fänkåls- och gulbetssalladen med lite skuren gräslök över samt kokt Anya-potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.