Salviakycklinglår med gräddkokt sparris och friterad delikatesspotatis

IMG_1312

Lite trångt på tallriken blev det, kanske skulle serverat salladen vid sidan om. Nåväl, en härlig onsdagsmiddag blev det i alla fall.

Späckade fina benfria kycklinglår från Hagby Gård med salviablad under skinnet. Saltade och vred ett par varv med vitperpparkvarnen och stekte i smörolja. Vände och öste under stekningen och lät sedan vila när de var lagom genomstekta. Friterade delikatesspotatis (minns inte vad den heter, den var fransk, långsmal och lite knotig i formen) i rapsolja tills den var genomstekt, lagom mjuk och krämig inuti och lite frasig på utsidan. Skalade och bröt av den nederste träiga delen på några vita sparrisar. Skar den i bitar och kokade i en skvätt grädde med salt och ett par varv med vitpepparkvarnen över. Lät den bli lagom färdiga men med lite spänst kvar.

Serverade de benfria kycklinglåren skuren i skivor med den gräddkokta sparrisen och friterade potatisen. Sen var det salladen, den som jag borde ha serverat separat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.