Vildsvinsgryta och stekt ris med ruccola

IMG_1279

Hade tagit fram en vildsvinsbog (benfri) från frysen igår. Kollade på Ernst i Toscana och kan inte förneka att jag fick inspiration till kvällens vildsvinsgryta där.

Skar köttet, morot, schalottenlök och vitkål i bitar (dvs de grönsaker jag hade hemma) plus krossade en vitlöksklyfta. Lade en tesked Sambal Oelek i botten på grytan och fräste lätt i olja, tillsatte köttet och sedan grönsakerna. Vände runt och tillsatte en buljongtärning och ett par slattar vin, hade både lite rött och vitt i kylen. Mortlade lite torkade trumpetsvampar som jag strödde  över, saltade och vred ett par varv med svartpepparkvarnen och lade också i ett par lagerblad. Lade på lock och lät det sjuda en stund innan jag smakade av, då behövdes det lite mera salt samt fattades lite syra. Tillsatte en skvätt balsamvinäger och lite vatten samt ett par kvistar färsk timjan som jag först skurit. Lät det sedan sjuda runt en timma.

Serverade grytan med stekt ris (fanns i kylen – kokat tidigare i veckan) som jag blandade upp med skuren ruccolasallad. Jag stekte riset i rapsolja och sesamolja för den nötiga smakens skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.