Gratinerade havskräftor med primörsparris från Gotland

IMG_1276

Jag vet inte om kombinationen är optimal men tänker så här; om jag adderar två saker som jag tycker mycket om kan det inte bli fel. Köpte havskräftor på ICA Maxi Erikslund och Gotländsk primörsparris på Saluhallen Slakteriet i onsdags, blev ett härligt fredagsmys med en flaska gott vin!

Blandade rumsvarmt smör, salt, rivet skal av ekologisk citron, Sambal Oelek, hackad persilja och basilika och riven lagrad ost. Vispade lätt och ställde åt sidan. Klöv havskräftor och knäckte klorna. Mina havskräftor var små så det gick åt rätt många per person. Bredde det vispade kryddsmöret på kräfthalvorna och lade på folie i ugnsform, gratinerade några minuter i het ugn.

Bröt av den träiga delen av den fräscha primörsparrisen och stekte den sedan en kort stund i smörolja och en klick av det vispade smöret från havskräftorna.

Serverade de gratinerade havskräftorna med primörsparrisen på ett förlorat ägg med en smörklick över.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.