Baconlindad köttfärslimpa med syltlök, gräddsås, kokta potatisar och morötter

IMG_1252

En god variant av köttfärslimpa blev det till lunch. Bra smakbrytning med syran i syltlöken samt sältan och det rökiga baconet (från Carlströms). Hade redan gjort köttfärslimpan så den låg där i kylen och väntade på att komma på tallriken. Gjorde färslimpan så här; Blandade nötfärs med salt, nymalen svart- och vitpeppar, tillsatte ett ägg, ströbröd blandad med gräddmjölk och en halv burk syltlök som jag först hackade grovt. Formade till en färslimpa i smord ugnsform, klädde limpan med bacon och körde i 180 graders ugn i knappt en timma.

Silade av vätskan som bildats i ugnsformen och använde som grund till såsen. Gjorde en bottenredning, spädde med den silade vätskan från ugnsformen samt grädde och kokvatten från potatis och morötter. Lät såsen sjuda och smakade av med salt, nymald vitpeppar, en skvätt vit balsamvinäger och lite kolorit för färgens skull.

Serverade uppvärmda skivor av köttfärslimpan med såsen, kokta potatisar och morötter samt sallad, gurka och tomater.

PS. Använde bara halva köttfärslimpan den här gången, den andra halvan åkte in i frysen för senare bruk! DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.