Två strömmingslådor, äppelsallad och kokt potatis

Två strömmingslådor

Påsken fortsätter med två goda strömmingslådor till lunch. Gjorde lådorna redan i fredags, hade stått till sig i kylskåpet och serverades alltså kalla till lunch idag.

Den ena lådan var en vanlig kräftströmming som jag gjorde såhär, saltade och pepprade några strömmingsfiléer. Smorde en ugnsform, strödde lite dillfrön i botten och rullade sedan filéerna med skinnsidan utåt och lade i formen. Hällde över en halv burk krossade tomater, lite mera dillfrön, en nypa salt samt en par klickar smör och körde i 225 graders ugn samtidigt med den andra lådan.

Den andra lådan blev med lök, grädde och curry. Smorde en ugnsform, saltade och pepprade strömmingsfiléerna på båda sidor, rullade ihop med skinnsidan utåt och lade i formen. Skar ett ar små schalottenlökar i tunna skivor och strödde över strömmingen. Vispade ihop grädde, salt, nymald svartpeppar och lite rejält med curry, hällde över strömmingarna och körde i ugnen tillsammans med kräftströmmingen.

Serverade strömmingslådorna kalla med nykokt delikatesspotatis och en liten sallad på tunnskivat äpple och rädisor och lite solrosskott på toppen. Lådorna går givetsvis att värme och äta både varma eller ljumna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.