Spenatterrin med biff a´la Lindström och ugnspotatis

Spenatterrin

Jag vet inte om kombinationen var så lysande men det är framförallt spenatterrinen jag vill lyfta fram, den smakade jättebra. Gjorde så här;

Fräste färsk spenat, som jag först grovhackat, i smör. Strödde över vetemjöl som jag rörde in i spenatfräset, spädde med mjölk och en skvätt grädde till stuvningskonsistens. Smakade av med salt, nymalen svartpeppar, riven muskotnöt och några droppar vit balsamvinäger. Mixade sedan spenatstuvningen med stavmixer direkt i kastrullen. Vispade sist ned 2-3 ägg, 1 dl riven permasanost och hällde över i en smord ugnsform lagom stor för mängden spenatstuvning som för min del rörde sig om ca 0,5 liter. Ställde så formen i en större form som jag fyllt till hälften med vatten och gräddade i ugnen på 180 grader i ca 70-80 minuter med en bit folie över så det inte blir en stekyta på terrinen. Tog ut ur ugnen och lätt sedan stå kvar i vattenbadet tills den skulle skäras upp. Stjälpte upp terrinen på en skärbräda, fick peta med en kniv utmed ena kanten på formen så att vakuumet släppte. Skar sedan skivor av terrinen och lade upp på tallrikarna.

Jag tror att den här terrinen skulle passa väldigt bra som tillbehör till en bit kokt eller stekt lax, men jag hade biff a´la Lindström på gång istället ,så det och lite ugnsstekta potatisstavar fick det bli även om jag inser att det inte var den optimala kombinationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.