Jaha, nu var det ju inte riktigt Polynesiskt utan det var ju här i Västerås som jag försökte fixa till lite asiatiskt och förresten, det var inte revbensspjäll heller utan det var fingerstora bitar av benfri skivad fläskkarré som fick ligga i god marinad under några timmar. Skivor av fläskkarré behöver alltså inte grillas utan det går att använda på alla möjliga sätt.
Jag blandade en marinad av chilisås, Worcestershiresås, Tabasco, Sweet Chilisås, riven vitlök, Kikkoman soya, fisksås, fransk senap, riven ingefära och vita sesamfrön. Vände ned fingerstora bitar av fläskkarrén och lät marinera i kylen några timmar. Tog fram och stekte i 150 graders varmluft i ugnsform med marinad och allt. Efter 1 timma lyfte jag upp köttet på galler ovanför marinaden och stekte ytterligare en halvtimme så köttet fick ordentlig färg.
Serverade köttet med marinadsåsen, några blad pak choi och kokt jasminris blandat med gröna ärtor som jag packade i en vattenpenslad kaffekopp och vände upp på tallriken.