Stekt piggvarsfilé med tartarsås, potatis och grönsaker

Stekt piggvarsfilé

Min bror hade tipsat om fin piggvar i affären. Han inspirerade mig till den här rätten i sin helhet! Fick piggvaren filéad i butiken och behövde bara putsa lite när jag kom hem.

Gjorde en sås av majonnäs och créme fraîche, tillsatte picklade grönsaker som jag först hackat i småbitar. Hade också lite snabbsaltad gurka som jag tillsatte . Smakade av med curry och lät stå svalt tills det var dags att äta.

Kokade potatis i saltat vatten, innan potatisen var helt genomkokt lade jag ner först bönor och efter ytterligare en stund några blomkålsbuketter som fick sjuda med potatisen en liten stund. Vispade upp ett ägg i en djup tallrik och blandade ströbröd och salt på en annan tallrik. Vände piggvarsfileerna i ägget och sedan i ströbrödet och stekte i smör och olja i varm panna.

Serverade de nystekta filéerna med såsen och den kokta potatisen och grönsakerna tillsammans med en halv citron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.