Panngrillad tonfisk med sallad av polkabeta, mangold, äpple och tomat

Panngrillad tonfisk

Extrapris på färsk tonfisk kunde jag inte motstå, fick bli så till middag igår.

Tog fram tonfiskskivorna från kylen någon halvtimma innan de skulle göras iordning. Gjorde en sallad av grovriven polkabeta, skuren mangold, äppelstavar och tomatklyftor. Hällde över en vinägrett av sesamolja, vit vinäger, socker, salt och några varv med svartpepparkvarnen. Sist blandade jag ner rostade vita och svarta sesamfrön.

Vände tonfiskskivorna i rapsolja, saltade med flingsalt och grillade i het gjutjärnsgrillpanna, max ett par minuter på varje sida, ska vara en rå kärna i mitten annars blir fisken torr och tråkig!

Serverade salladen med den panngrillade tonfisken med några ringar rå rödlök, ett par extra äppelskivor och lite rostade sesamfrön på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.