Lågtempad fläsksida med lättstuvad vitkål.

Lågtempererad fläsksida med lättstuvad färsk vitkål

I förra veckan gned jag in en färsk fläsksida med salt och blandade kryddor och vakumpackade den och lät den ligga några dagar i kylen och dra åt sig av kryddorna. Körde den sedan i vattenbad i min cirkulator på 65 grader under drygt 12 timmar. Kylde sedan ner i isvatten och förvarade i kylen.

Idag klippte jag upp påsen och skar bort svålen och lade bitar av fläsket i en ugnsform. Körde i varm ugn, ca 215 grader, tills bitarna fick färg och blev ordentligt varma. Skar ett färskt vitkålshuvud i bitar och stekte i smörolja, saltade och vred några varv med vitpepparkvarnen. Tillsatte lite flytande honung och en skvätt vit balsamvinäger och därpå någon dl grädde som fick sjuda in i kålen. Tog pannan av värmen medan kålen fortfarande hade spänst.

Serverade fläsket i bitar på den lättstuvade vitkålen med en liten persiljekvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.