Inkokt/ugnsbakad kall lax med remouladsås, midsommar del 4

Inkokt/bakad kall lax med remouladsås

Så kom den inkokta laxen som fick bli midsommar del 4, dvs en del av den klassiska midsommarmaten som vi brukar ha på midsommarafton men som vi nu har delat upp så vi har njutit av maten, inte som rester utan fräscht och fint, varje dag vid fyra tillfällen.

Idag var det alltså den inkokta laxen eller som jag hade gjort, bakat den i vakumpåse med salt, dill och dillfrö som sedan gått på svag värme (55 grader) i vattenbad under ca 40 minuter. Laxen har sedan legat kyld tills den skulle användas idag.

Remouladsåsen gjorde jag med lite sting. Ett kryddmått Colmans senapspulver utrört i en skvätt vatten står för hettan och kan anpassas efter tycke och smak. Till detta ett par msk var av majonnäs och gräddfil samt en skvätt honung. I detta rörde jag sist ner avrunnen smörgåsgurka, sista av fjolårets egna inläggning, som jag finhackade innan den blandades i såsen.

Serverade den kalla laxen, remouladsåsen med några skivor tomater och stekt färskpotatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.