Saltimbocca på kalventrecote med Marcalasås

Saltimbocca

Vi fortsätter  Valborgsmiddagen i Norrtälje med en härlig kalventrecote som vi tillredde som en ”Saltimbocca” (någonting om att ”Hoppa in i munnen” på italienska), dvs med salvia och skinka.

Skar den rumstempererade entrecoten i vanliga portionsskivor, saltade och pepprade runtom och lade tre salviablad på varje entrecote samt en skiva parmaskinka som vi fäste med en trästicka. Smörstekte sedan entrecoteskivorna a`la minute alldeles före serveringen.

Gjorde en sås på Marcalavin så här; Smörfräste en finhackad scharlottenlök, pudrade över lite vetemjöl och rörde om, tillsatte Marcalavinet, lots kalvfond och en skvätt vatten. Såsen fick sedan sjuda en stund innan jag smakade av med salt, svartpeppar från kvarn, en skvätt balsamvinäger. Silade av löken och hällde tillbaka såsen i kastrullen. Reglerade konsistensen med en skvätt vatten och rundade sist av med ett par klickar rumsvarmt smör.

Serverade Saltimboccan, Marcalasåsen med ugnsbakade halva delikatesspotatisar och morotsbitar samt ett par minitomater. Ett gott fransk rödvin ackompanjerade!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.