Bondomelett

bMlzEVOKNlLyL7A34-TVgu__kp245OcFc6dyE4BZdIM

Bondomelett, frittata på Italienska eller tortilla på Spanska, skiljer en del i utförande men andemeningen är densamma, något mättande med lite kylskåpsrensning. För min del bestod det av några skivor bacon, en halv spetspaprika, lite gul lök och två kokta potatisar – så äggblandningen med 3-4 små ägg, en skvätt grädde och lite bubbelvatten som jag slog ihop med lite salt och peppar.

Skiva potatisen, strimla bacon, paprika och lök och stek lätt i panna med smör eller olja. Krydda, tillsätt äggblandningen och låt steka på medelvärme, peta i emeletten med en stekspade och se till att allt rinnande kommer ner ordentligt.  Känn att omeletten är loss från pannan, ta en tallrik och lägg ovanpå, sväng runt och vips har du omeletten på tallriken. Tillsätt lite mera fett i pannan och sätt den på plattan igen och låt omeletten glida ner med den färdiga sidan upp. Stek ytterligare ett par minuter sedan är den färdig att skära upp och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.