Återanvända biff a´la Lindström

IMG_0415

Det blev rester ikväll, recyklade biff a´la Lindström som fick nya tillbehör i form av en potatis- och rotfruktsgratäng.

Skalade ett par potatisar och två persiljerötter, trevliga rotfrukter med pikant smak. Skar potatisarna och persiljrötterna i tunna skivor, varvade med purjolök, vitlöksklyfta i skivor, salt och vitpeppar från kvarn i en smord ugnsform. Hällde över lite gräddmjölk och gräddade i 200 graders ugn tills den fick fin färg och blev mjuk. De sista 10 minuterna fick färsbiffarna och den lilla såsen som fanns kvar gå med i ugnen för uppvärmning.

Serverade de uppvärmda färsbiffarna med potatis- och persiljerotsgratängen och lite sallad med syrad rödlök på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.