Fiskgryta på djupfryst torskrygg

Fiskgryta

En riktigt festlig vardagsgryta gjord på ICA:s frysta torskrygg i portionsbitar. Men för att få riktigt god smak är det nästan ett måste att göra en fond med räkskal som bas.

Skalade några upptinade räkor och ställde räkorna i kylen. Skalen fräste jag tillsammans med hackad gul lök, vitlök och lite tomatpuré. Fräste ordentligt så den rostade doften spred sig i köket. Spädde med vatten och en skvätt Sherry och lät sjuda i knappt 20 minuter. Silade upp buljongen och ställde åt sidan. Medan fonden sjöd hade jag skalat ett par potatisar och och en stor morot som jag skar i mindre ätvänliga bitar. Dessa fräste jag sedan i smörolja tillsammans med bitar av röd paprika. Pudrade över lite vetemjöl och hällde i fonden från räkskalen och en skvätt grädde. Smakade av med lite salt och vitpeppar från kvarn och lät sedan sjuda under lock tills potatis och morotsbitar mjuknat. Skar den upptinade torskryggen i bitar, saltade på den och rörde ner i grytan tillsammans med hackad dill som sedan fick stå på svag värme en stund tills fisken blev klar.

Serverade grytan med ett par citronbitar och några räkor på toppen. Sedan hembakat surdegsbaguett som tillbehör som man också kan ha för att få upp det sista av såsen med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.