Trattkantarellsoppa med nybakat bröd

Trattkantarellsoppa

 

Det blev en sen lunch idag och därför blev det bara soppa till kvällen, jo lite nybakat bröd också.

Blötlade en näve torkade trattkantareller i ljummet vatten. Hackade en halv lök i fina bitar. När trattisarna hade mjuknat och svällt i vattnet kramade jag ur dem och skar i mindre bitar. Fräste den hackade löken, lite riven vitlök och svampen i smörolja. Kryddade med salt, vitpeppar från kvarn. Tillsatte lite mera smörolja och pudrade över lite vetemjöl och rörde om. Sedan hällde jag i gräddmjölk och lät koka upp så jag hittade rätt konsistens. Smakade av med ca 1 dl torr sherry, lite nymalen pepparblandning (svart, röd, vit och grön). Lät sedan sjuda en stund innan det var dags att servera.

Serverade soppan utan att mixa den, tycker att färgen blir så tråkig när man mixar trattkantareller. Till det bjöds nybakat bröd, bregott och cheddarost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.