Rödvinsbräserad oxkind med pressad potatis och smörkokta morötter

Oxkind

Kvällens varmrätt var rödvinsbräserad oxkind som legat i marinad sedan igår och sjudit i ugnen i ca 4 timmar under dagen.

Putsade oxkinderna fria från de mesta av hinnorna och fettet. Blandade en marinad av rödvin, salt, balsamvinäger, fikonvinäger, hackad gul lök och skivad vitlök,  en morot i bitar samt ett par kryddpepparkorn, ett par lagerblad och slutligen ett par kryddnejlikor. Lade ner oxkinderna i marinaden och ställde i kylen. Vände runt köttet i marinaden ett par gånger under marineringen. Tog upp köttet och torkade av det med hushållspapper, vände i vetemjöl och stekte runtom så köttet fick färg. Lade över köttet i en liten ugnsform så köttet låg lite trångt innan jag slog över marinaden. Lät sedan steka i ugnen under lock i ca 140 grader. Kände med provsticka då och då och efter ca 4 timmar var köttet mört som attan. Lät sedan stå i ugnen på eftervärme tills det var matdags.

Serverade portionsbitar av oxkinderna med pressad potatis och morotsstavar som hade smörstekt under lock på svag värme med lite salt och citronsaft tills de blev lagom ätmjuka.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.