Gnocci med flatrökt skinka och rårörda lingon

Gnocci med flatrökt skinka och rårörda lingon

Det här blev en svensk-italiensk crossover, den italienska potatisgnoccin med smör och salvia och svenska kroppkakeingredienser bestående av fräst finhackad rökt skinka och gul lök. Serverade som en liten förrätt men går naturligtvis utmärkt att ha som huvudrätt, gott och mättsamt!

Det här var första gången jag gjorde potatisgnocci, egentligen inte så svårt, gäller att få en fin och smidig deg av pressad kokt potatis, ägg, salt och vetemjöl. Jag gick in på Tasteline och hämtade proportionerna i ett grundrecept för gnocci. Kokade de små munsbitstora gnoccin i saltat vatten i omgångar tills de flöt upp. Tog sedan ur med hålslev och lade ut på bakplåtspapper. Så långt går det utmärkt att förbereda och förvara i kylen.

Värmde gnoccin i smält smör i stekpanna där också några färska salviablad fick ge smak till gnoccin och smöret.

Serverade den smörstekta gnoccin med stekt finhackad rökt skinka och gul lök och en lite rårörda lingon som jag valde att servera separat i en s skål på varje tallrik så den inte flöt ihop med smöret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.