12-timmars kalventrecote med pankofriterad kålrotssticks

12-timmars kalventrecote

 

Otroligt fint och mört kött, som att skära i smör! Men så har det legat och gonat i ugnen sen i morse.

Tog fram köttet från frysen igår, började tina i rumstemperatur och sedan fick det tina färdigt i kylen över natten. I morse skulle jag iväg lite tidigt så redan kl 7 åkte entrecoten in i ugnen på 60 grader. Först hade jag kryddat generöst med blandade pepparsorter, salt och mortlad torkad rosmarin och lade en klick smör över. Sedan fick den stå i ugnen ända till kvällen.

Såsen gjorde jag av en bottenredning, urvispad ugnsform, Kickoman soja, balsamvinäger, rött vin och så smakade jag av med salt  rundade av med en klick smör. Sist fick ett par msk bönor och lite frysta ärter, morötter och majs gå i såsen som fick bli varm tillsammans med bönorna och grönsakerna.

Skalade och skar en kålrot i stänger som sedan fick koka nästan mjuka i saltat vatten. Hällde sedan av i durkslag. Tog ett smörpapper och lade ut ett par skedar mjöl på ena sidan och panko (asiatiskt ströbröd) på den andra. Vispade också upp ett ägg i en djup tallrik. Hällde neutral olja i en stekpanna, vände kålrotssticksen först i vetemjöl, sedan i ägget och sist i pankopaneringen. Därefter direkt i den varm oljan där sticksen fick fritera frasiga runtom.

Serverade såsen med bönor och grönsaker till köttet i skivor, kålrotssticksen vid sidan och en förvälld salladslök ovanpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.