Kolja med krut i!

kolja med krut i

 

Fisk igen, den här gången med lite fart i, köpte fin koljafilé igår som jag preparerade med lite sting.

Rimmade koljafilén ett par timmar innan jag skulle laga till den. Den vanliga rimlagen med 2,5 cl salt till 5 dl vatten. Sedan sköljde jag filéerna i kallt vatten, torkade av dem och lade i en smord ugnsform. Hade en burk med gröna chilifyllda oliver som jag hackade och strödde över fisken. Blandade sedan en liten ask Philadelphiaost med ett par skedar crème fraîche, hackad persilja, lite peppar och en liten gnutta salt. Bredde ut över fiskfiléerna och lade ett färdigköpt bit smördeg över som jag penslade med ett uppvispat ägg och gjorde små hål i med kniven så ångan skulle kunna komma ut. Bakade av i 200 graders ugn i ca 25 minuter.

Serverade en bit av den överbakat koljan med en sallad, kände för lite lättare och knaprigare tillbehör i kväll, men det passar säkert att servera ett gott potatismos till den här lite heta fisken. Jag gjorde en sallad på strimlad rödkål, äpple, slanggurka med lite sesamolja, saften av en halv apelsin samt lite salt och svartpeppar från kvarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.