Curryfrestelse

2014-01-26 18.12.49

Jag hade ett paket kycklingfärs som pockade på uppmärksamhet i kylen. Fick bli improvisation, tänkte en variant av frestelse. Som ni kanske har förstått gillar jag att göra maträtter med allt i en form, smakerna liksom smälter samman på ett  angenämt vis.

Fräste kycklingfärs i smörolja, kryddade med salt och svart- och vitpeppar från kvarn. Fick  jobba lite mera med att få sönder färsen än med vanlig köttfärs.  Sist kryddade jag med curry. Här tar man i så mycket man vill ha fram currysmaken. Smorde en ugnsäker form och varvade finskivad potatis och strimlad vitkål. Kryddade med salt och peppar på potatisen och vitkålen. Hällde över grädde och körde i 200 graders ugn tills potatisen mjuknat och det blivit fin färg, ca 45 min.

Serverade med lite blandad sallad och inlagda blomkålsbuketter. Blomkålen hade jag förvällt väldigt lätt i saltat vatten och sedan lagt in i 1-2-3 lag. Bra sätt att ta vara på och förvara alla typer av lök, grönsaker och rotfrukter och himla gott tillbehör till både kött- och färsrätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.