Sjömansbiff på nötfärs

2014-01-25 18.49.32

Sista drevjakten för säsongen i morgon. Jag fixar lunchen, det blev en variant av sjömansbiff men ändå inte.

Gjorde färsbiffar av nötfärs som jag blandat med salt, peppar, senap, ströbröd, ägg och gräddmjölk. Blandade väl och stekte så de fick färg ordentligt och blev hanterbara i konsistensen. Staplade sedan på högkant i formar varvat med skivad potatis och brynt lök. Sist hällde jag över buljong utspädd med lite grädde och körde sedan i ugnen på 200 grader under folie tills potatisen mjuknat. Då var också färsbiffarna färdiga.

Kommer att servera efter uppvärmning i ugn under förmiddagen. Det är ett rejält gäng på 16-18 jägare som är både hungriga och frusna. Det blir också lite sallad som tillbehör. Jag hade 4 kg nötfärs och lika mycket potatis ungefär.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.