Lax på planka

Lax på planka

Nostalgi – inviger en förtida julklapp, planka och såsskålar, känns lite 80-tal, härligt!

Skar laxen i portionsbitar, saltade och ställde i kylen någon timma innan jag tog fram och stekte i olja någon minut på skinnsidan och lite kortare tid på andra sidan. Lade sedan över på plankan tillsammans med en halv citron, en halv spetspaprika och ett par klickar potatismos. Gratinerade sedan i ugnen, 225 grader i 10-15 minuter.

Serverade med två ”såser”. den ena en örtmajonäs och den andra en rödlöks- och tomatröra som puttrat tillsammans med balsamvinäger, brunt socker, salt och svartpeppar en timma på spisen. Trevligt med planka, går naturligtvis att gratinera och servera i ugnsform och på tallrik.

2 Comments

 • Mikaek
  6 mars, 2019 - 08:08 | Permalink

  Vart kommer plankorna ifrån? Jag har 2 st men vill köpa flera,

  • admin
   6 mars, 2019 - 08:35 | Permalink

   Hej Micke! Tyvärr kan jag inte svara på det, fått dem i present!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.