Rullader på hjortfransyska

Rullader på hjortfransyska

Som jag berättat tidigare har jag förmånen att komma över viltkött genom mitt jaktlag. Den här gången var det fransyska av kronhjort som jag skurit i lövbiffskivor när vi styckade det. Det här passar ju att göra på nöt eller älg också.

Tryckte ut köttet på skärbrädan, skivorna var nästan delade i två muskelbitar så jag tänkte att det var bäst att ”armera” rulladerna med en halv skiva rökt fläsk. Men först saltade och pepprade jag köttet och bredde på lite fransk osötad senap, lade sedan på den rökta fläskskivan och ovanpå en liten bit inlagd soltorkad tomat. Rullade sedan ihop och fäste med en trästicka. Kryddade med salt och peppar runtom rulladerna och vände dem sedan i vetemjöl innan jag lät dem bryna i smörolja i en stekgryta. Vände dem i grytan så de blev brynta runtom. Hackade en charlottenlök som fick steka med rulladerna en stund och sedan hällde jag på grädde och lite vatten. Lät det sjuda upp innan jag smakade av. Behövdes lite mera salt och sedan tillsatte jag en klick gelé och så lite sockerkulör för att få lite finare färg. Lät sjuda på svag värme under lock. Skalade potatis och kokade i saltat vatten och mot slutet av potatiskoket ångkokade jag några buketter broccoli ovanpå potatisen.

Under tiden som potatisen kokade vände jag rulladerna några gånger och slutligen smakade jag av med en skvätt vermoth som gav lite extra kick på såsen.

Serverade rulladerna uppskurna i skivor med såsen, potatisen och broccolibuketterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.