Rimmad torskrygg med potatis- och jordärtskockspuré

Rimmad torskrygg med potatis- jordärtskockspuré

Idag köpte jag fin torskrygg i butiken. Var lite fisksugen igen.

Skar torskryggen i portionsbitar och lade i en saltlag gjord på 5 dl vatten och 3 cl salt. Förvarade i kylen tills de skulle tillagas.

Skalade två potatisar och 3 jordärtskockor som jag sedan skar i bitar och kokade i saltat vatten.

Tog fram torsken och hällde bort saltlagen, torkade bitarna med lite hushållspapper och lade i smord ugnsform. Hade en klick kryddsmör (jag hade smör citronpeppar och finhackad salvia) på varje bit och körde i 180 graders ugn tills fisken var precis färdig, ca 45-50 grader eller precis när provstickan går igenom filébiten utan motstånd.

Hällde av vattnet av potatisen och skockorna, mosade med en vanlig visp och rörde sist ner en klick bregott, salt och vitpeppar från kvarn och en liten skvätt grädde.

Serverade torskryggen med purén, smörskyn från ugnsformen, lite balsamvinägersirap och en knippe ärtskott på varje tallrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.