Rödkålpudding

Rödkålpudding

Testlagade kålpudding på rödkål idag. Det blev riktigt bra. Återigen var det tillgången av råvaror i kylen som föranledde experimentet.

Fräste rödkålen som jag först skurit i tärningar. Saltade, tillsatte sirap och en blandning av stött kryddnejlika och mald ingefära (ville få det lite julbetonat i smaken). Blandade fläskfärs med ett ägg, salt och svartpeppar från kvarn, ströbröd och lite mjölk. Smorde en ugnssäker form med smörolja, lade hälften av rödkålen i botten, sedan färsen och överst resten av rödkålen. Toppade med ett par klickar smör och ställde i 180 graders ugn i ca en timma.

Serverade kålpuddingen med kokt sparrispotatis och lite gräslök på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.