Broccoli- och falukorvsgratäng

Broccoli- och falukorvsgratäng Broccoli- och falukorvsgratäng1

Idag blev det en gratäng till lunch. Hade en halv falukorv som tillsammans med broccoli blev stommen i rätten.

Förvällde broccolibuketter i saltat vatten, bara så mycket att det fortfarande hade ordentligt tuggmotstånd. Slog av kokvattnet och sparade lite av det i en kopp. Spolade av med kallt vatten så broccolin inte blev överkokt. Hällde broccolin i en ugnssäker form. Hade också en kokt potatis i kylen som jag delade i klyftor och lade i formen.

Lät en hackad gul lök koka lätt i smörolja tills den mjuknat, tillsatte sedan lite vetemjöl och spädde med kokspad och mjölk till tjock såskonsistens. Smakade av med salt, vitpeppar från kvarn och en msk fransk senap. Delade falukorvsskivor i halvor som fick åka ner i stuvningen och få ett uppkok. Slog sedan över i broccoliformen och toppade med lite riven ost. Därefter in i 225 graders ugn i ca 20 min.

Serverade gratängen med några skivor färsk paprika och lite inlagd squash.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.